LEOPARDSNEGL Limax maximus

Placér cursor på billederne for tekst, og klik på miniaturebillederne for at se fuld størrelse

Dræb ikke leopardsneglen!

Leopardsnegl / Limax maximus

Leopardsnegl / Limax maximus

Når du indsamler dræbersnegle Arion lusitanicus i din have, skal du være meget opmærksom på ikke også at indsamle leopardsnegle Limax maximus, for de er med til at holde dræbersneglen i skak.
Nogle leopardsnegle ser ud som den mørke på fotoet, mens andre har brudte striber, så de mere ligner pletter – deraf navnet. En dræbersnegl er altid ensfarvet og har oftest et mørkt hoved.
Leopardsneglen er også en ny snegl for Færøerne. Den blev registeret første gang i 2003 og er nu bl.a. fundet i Klaksvík, Funningsfjørður, Toftir, Eiði, Kirkjubøur, Kollafjørður og Tórshavn.
Nye  norske undersøgelser viser, at leopardsneglen og dræbersneglen ikke trives godt sammen, og det er leopardsneglen, som har overtaget. Den spiser dræbersneglens æg, de små dræbersnegle, samtidig med at de med deres kraftige raspetunge slikker og bider i de voksne dræbersnegle. Dette resulterer i, at dræbersneglene går helt betydeligt tilbage i haven.
Da leopardsneglen kun ødelægger de samme typer planter, som den sorte færøske snegl gør, er den en god sammensvoren at have i haven i kampen mod ærkefjenden dræbersneglen, som er altødelæggende.

Læs meget interessant norsk artikel

Copyright ©Jens-Kjeld Jensen
All Rights Reserved