MARITA OG JENS-KJELD

Placér cursor på billederne for tekst, og klik på miniaturebillederne for at se fuld størrelse

Jens-Kjeld Jensen i sit værksted.

Jens-Kjeld er dansker og flyttede til Færøerne i 1970. Han er manden med den store viden om fugle – og det gælder både de levende og døde. Han udstopper også indleverede fugle og dyr. Han har en dyb og indgående interesse i alt, som foregår i naturen, og hans individualitet indenfor forskning er illustreret ved de mange artikler, som ses her på hjemmesiden under ”Artikler. Se også ”Referenceliste”. 
Derudover har han skrevet mere end 400 andre artikler til den færøske avis Dimmalætting
- læs nogle her

Jens-Kjeld Jensen i sit værksted
 

 

Marita er færing. Det er hende, der laver de pins, nøgleringe, magneter og andre små souveniers, som ses under ”Online butik” på hjemmesiden. Hun får stor inspiration af dyrelivet og naturen og tegner alle motiverne selv. Desuden laver hun pins og andet for foreninger, hvor hun oftest bruger deres eget bomærke som grundlag.
Hun er uundværlig i den meget omfattende og verdens omspændende korrespondance, som huset er involveret i.

Marita og Grace læser avisen

Marita og Grace læser avisen

Marita og Jens-Kjeld får besøg af både børnehaver, færøske samt udenlandske skoleklasser, firmaer, turisthold og andre gæster hele sommeren. Nogen vælger at tage på nat-tur til ”verdens største stormsvalekoloni” med Jens-Kjeld, og andre vælger at høre hans foredrag om alt, hvad der foregår i naturen heroppe.
Marita sammen med Peggy og Roger Cundell fra Australien, som første gang besøgte Færøerne i 1998, da de havde meldt sig til en stormsvaletur på Rogers 80 års fødselsdag. I 2005 var de igen på besøg.

Willem Barendsz Mikkjal Gulklett, Marita far, skrev dagbog, og her kan du læse den meget interessante beskrivelse fra hans tur på storhvalejagt på Sydpolen i 1946-47 ombord på Willem Barendsz. Artiklen foreligger kun på færøsk, men indtil videre kan de utrolige fotografier ses.
Læs artiklen

Marita Gulklett.

Marita og Jens-Kjeld.
   

Marita Gulklett

Marita og Jens-Kjeld

Man kan ikke sige andet, end at der er meget liv i det lille gule hus på Nólsoy, hvor parret, de to Hellig Birma katte, hønsene og alle de besøgende trives.

   

Copyright ©Jens-Kjeld Jensen
All Rights Reserved